Många hästar är bokade år efter år dvs de stannar/åker tillbaks efter sommaren till samma hyrestagare.  Ibland händer  det händer saker som gör att läget förändras snabbt så ge inte upp. Håll koll på hemsidan. Nyinköpta och omplaceringar kommer att annonseras där .

För nästkommande säsong sommar 2024 eller vinter 2024-25  går det bra att från måndag v 7-24 lämna intresseanmälan via epost . Alla som lämnat intresseanmälan har fått någon form av besked. LEDIGA HÄSTAR inför hösten kommer inte upp  på hemsidan förrän nuvarande hyrestagare och samtliga på intresselistan har fått chansen.

Beskriv gärna förväntningarna på hästen och vem som ska rida liksom hur ni tänkt stalla upp/ordna bete. Vi är positiva till välskött lösdrift och vill i vart fall det ska finna rejäla och helst kuperade rasthagar där hästarna går i flock. Sommartid ska bete på fulltid kunna erbjudas minimum 6 veckor gärna längre dvs ingen nattuppstallning eller behov av tillskottsfoder. Vi hyr inte ut till ridlägerarrangörer.

På VINTER och HELÅRSAVTALEN FINNS ÅNGERRÄTT 1 MÅNAD -då får ni åter hela hyran förutom anmälningsavgiften. För sommarhyra finns alltid bytesrätt då vi har ca hälften av hästarna hemma i verksamhet.  Provridning  är oftast inte möjligt.

Hyresperioder är juni – juni (helår), mitten av augusti till juni (vinterperiod) eller juni-mitten augusti (sommar) om inget annat sägs i texten. Datum varierar naturligtvis från år till år men man hämtar alltid på en söndag och återlämnar på en lördag.
Det finns alltid gott om hästar hemma på gården till sommargästerna.

I hästhyran ingår alltid …

-Försäkringsskydd med fast självrisk på veterinärvård under förutsättning att besök avtalats med mig i förväg och att  fakturan är ställd till mig. Jag ersätter också medicin som hämtas ut på recept vid ev skada. Ni faktureras självrisken i efterhand.

-Hästens grimma, sadel, träns o ev benskydd medföljer hästen.

– möjlighet till fri rådgivning hos mig – över 40 års yrkeserfarenhet av hästar- ridlärare, hästfysioterapeut. Jag är mycket mån om mina hästar och hjälper till med allt jag kan. Trivs inte hästen eller trivs inte du med hästen är det okej att bryta kontraktet och komma hem med hästen enl villkor i kontraktet (alltid 30 dgr returrätt med återbetalning).

-Hästarna är välskötta, skodda, och vaccinerade .

-De är INTE till salu om det inte anges särskilt i texten.

Vi tar emot intresseanmälningar av vuxna på e-post tidigast under v 7 innevarande år för sommar eller nästkommande helår/vinterperioden aug-juni.
Välkomna ringa 070-6071133 Åsa  för mer info eller skicka e-post med önskemål till  li.la@olandsberg.se