Att hyra häst hos oss en sommarvistelse.

Vi har ett 70-tal valacker för uthyrning varav minst 25 st är hemma på sommaren De är i storlek 115 cm – 170 cm, både lättare o tyngre modeller.

Du får ha hästen som din egen, sköta och rida hästen fritt under din vistelse här. Ridning max 2 tillfällen/dag- max 2-3 tim/dag total tid. Vi har en grundlig genomgång din första dag med både hämtning i hage, skötsel, utrustning och ridning.

De flesta hästarna uppskattar skogsturer framför ridbanan (flera av dem är under vinterhalvåret lektionshästar) Vi har nästan varje dag tur som du kan följa med ut på om du känner dig osäker på att rida ut på egen hand. Flertalet hästar är vana vid att vistas endast i grupp- det kan därför vara olämpligt att rida ut i skog och natur på egen hand.
Vi har ett stort fält som tjänar som ridbana. Du kan boka lektioner som tillägg om du vill.

Vi tänker på din säkerhet! Våra hästar är noga prövade och inköpta för sitt ändamål. De är mycket snälla i all hantering och ridning. Vi har säkerhetsstigbyglar på alla hästar . All ridning måste ske med godkänd hjälm (ett fåtal finns för utlåning). Vi rekommenderar  ridväst. Mobiltelefon ska medföras av minst 2 personer i sällskapet men får endast användas vid ev nödsituation.

Det finns nästan alltid någon hemma på gården som kan hjälpa er i stallet/hagen vid behov.

Hästarna går ute hela sommarsäsongen och tas bara in för skötsel och motion. Vi förväntar oss att ni varje dag lämnar stallet lika prydligt och iordning som när ni kom. Vi vill att du/ni visiterar hästarna noga varje dag och säger till direkt om det är något. Hovslagare kommer varje vecka, alla hästar är skodda runt om.

De hästar vi använder har ALLTID bra temperament och är vänliga mot människor. Någon i familjen/gänget bör ha hyfsad häst & ridvana. Målsman ansvarar alltid för yngre hästhyrare.
VARMT VÄLKOMNA TILL EN TRIVSAM SEMESTERVISTELSE!