Vi har fortfarande lite ströveckor lediga. v 24 söndag-onsdag, midsomarhelgen, v31,32,33 finns större stugor. Lillstugan finns också v 26 och v 30.
Om du inte hittar något ledigt som passar så kan du kontakta mig via mail och kolla om Lilla Lägenheten i Villan är ledig. Vi kan ordna ”hästsemester” även i den även om den numera mestadels hyrs ut via Booking och går att boka datum lite som man vill. Vintertid har vi lägenheterna i Villan igång kan ibland ordna kurser i samarbete med ridskolan och naturligtvis erbjuda boende om ni ska besöka mässor eller liknande. Välkomna kontakta oss om du är intresserad av att boka ett prisvärt boende till lågsäsongspris.

Hästsemester hos oss innebär att du bor i ett av våra mysiga torp eller liten lägenhet/stuga och samtidigt hyr en eller flera hästar och ponnyer att ha som dina egna under vistelsen. Ni får då möjlighet att komma ut i vår vackra natur – Biosfärsområde Östra Vätterbranterna men också möjlighet att på ett nöjsamt sätt förkovra er på olika sätt i ridningens svåra konst. Boendet är alltid ”ert eget” och det är ok att bo 2-8 personer/ stuga (max 4-5 pers ingår i pris beroende på boendealternativ).

Du väljer själv både antal och storlek av häst /ponnyer  och anger vid bokning dina önskemål och förväntningar. Våra hästar är väldigt snälla och väl hanterade.  Hästarna går ute i stora hagar dygnet runt och du hämtar och lämnar den där. Vi erbjuder daglig ledarledd uteritt på din häst utan extra kostnad.

Vi har alltid några av våra boenden öppna men för andra tider än sommarperioden var snäll och maila oss för info och bokning. Det finns ALLTID  gott om hästar under månaderna juni, juli och aug.  Under resten är det lite ojämnt bemannat på hästfronten så därför ber vi dig kontakta oss för bokning om du vill komma under denna tid.

Hyrestider :

Hel veckas hyra är från SÖNDAG kl 15,00 till LÖRDAG 15,00 (ni hinner rida 7 dagar, max 12 pass),
Kortvecka SÖN-ONS är från Söndag kl 15.00 till Onsdag 15,00 (ni hinner rida 4 dagar- max 6 pass) ,
Weekend är TORSDAG kl 13,00 – Söndag kl 13,00 (ni hinner rida 4 dagar- max 6 pass) .

Boende

Det finns tre äldre torp (varsamt renoverade) en mindre lillstuga och en modern villa med en 4-rummare och en suterränglägenhet. Torpen har gamla anor och sin egen historia. Alla boenden innehåller vardagsrum och minst 1 separat sovrum samt välutrustat kök för självhushåll. Samtliga bostäder har egen trädgård med utemöbler. Grill finns att låna. Dusch och WC finns i husen förutom Lillstugan som har dusch o toa i vårt källarplan.
Bilder finns på bokningssidan ” Bokningen”.
Röda stugan är byggd 1914 och ligger ”mitt i händelsernas centrum”. I stugan finns 5 (+3) bäddar. Denna stuga är husdjursfri!  Röda stugan ligger centralt på gården. Stor trädgård. Stugan är renoverad 2017/18 med nytt kök, toa o dusch och har en sommarinredd övervåning.
Soldattorpet är från 1840 och är den stugan som ligger längst ifrån huvudgården ca.500 m med enskilt utsiktsläge. Det finns 5 (+3) bäddar i torpet. Soldattorpet är renoverat vintern 2013/14 med ny entré, altan, trappa, modernt kök, WC och dusch.
Bruna stugan är den minsta, mysigaste och äldsta stugan. Den är byggd på 1700-talet och innehåller 4 (+1) bäddar  . Den ligger nära stallet och granne med villan. Den har nyrenoverat litet gulligt kök och nyrenoverat badrum.
Lillstugan är placerad i hörnet på Röda stugans trädgård. Den rymmer en våningssäng för 2 personer, trinettkök samt bord o stolar och har även den trädgårdsmöbler. Lillstugan är husdjursfri! Toa & dusch i vår källarvåning delas med personalen.
Suterrängvåning  i ”villan” (ca 60 m2) 2 rum inkl. välutrustat pentry. Fullt modern. 3 sängar + bra bäddsoffa.  Dusch och WC i lägenheten. Stor trädgård m möbler. Lägenheten är husdjursfri! Bokas via epost ( enklast),
Lägenhet övre plan , är numera personalbostad sommartid och hyrs ut via andra kanaler vintertid.

HÄSTAR/PONNYER

Hästar och ponnyer bokas tillsammans med stuga/lägenhet för din vistelse. För att få hyra häst och rida som din egen här på gården måste du bo i våra hus ( gäller all korttidshyra).   Vi har lång erfarenhet av att matcha rätt ryttare med rätt häst så ni ska få en riktigt bra upplevelse. Alla våra hästar är mycket snälla både att hantera och sköta. Flertalet är lektionshästar under vinterhalvåret och fungerar bäst tillsammans med minst en annan häst. Du kan följa med på guidade uteritter nästan varje dag. Det är tillåtet att rida ute i vår vackra natur på egen hand efter karta och våra anvisningar också. Det finns gräsridbanor och du kan boka lektioner i Dressyr, hoppning på låg nivå och WE. Om ni hyr ponnyer/häst till barn under 18 år är det  på förälders ansvar barnen rider och hanterar hästarna (vill ni inte ta det ansvaret är våra kurser eller ett ridläger ett bättre alternativ) . Vi tar inte emot ryttare med en vikt över 90 kg.