Hästsemester hos oss innebär att du bor i ett av våra mysiga torp eller lägenheter och samtidigt hyr en eller flera hästar och ponnyer att ha som dina egna under vistelsen. Boendet är alltid ”ert eget” och det är ok att bo 2-8 personer/ stuga (max 5 pers ingår i pris).

Du väljer själv både antal och storlek av häst /ponnyer  och anger vid bokning dina önskemål och förväntningar.

Vi har alltid några av våra boenden öppna men för andra tider än sommarperioden var snäll och maila oss för info och bokning. Det finns ALLTID  gott om hästar under månaderna juni, juli och aug.  Under resten är det lite ojämt bemannat på hästfronten så därför ber vi dig kontakta oss för bokning om du vill komma under denna tid.

Hyrestider :

Hel veckas hyra är från SÖNDAG kl 15,00 till LÖRDAG 15,00 (ni hinner rida 7 dagar, max 12 pass),
Kortvecka SÖN-ONS är från Söndag kl 15.00 till Onsdag 15,00 (ni hinner rida 4 dagar- max 6 pass) ,
Weekend är TORSDAG kl 12,00 – Söndag kl 12,00 (ni hinner rida 4 dagar- max 6 pass) .

Boende

Det finns tre äldre torp (varav två totalrenoverade) en mindre lillstuga och en modern villa med 2 lägenheter. Torpen har gamla anor och sin egen historia. Alla boenden innehåller vardagsrum och minst 1 mindre rum samt välutrustat kök för självhushåll. Samtliga bostäder har egen trädgård med utemöbler. Grill finns att låna. Dusch och WC finns i eller i anslutning till samtliga boendealternativ för fritt nyttjande. Ekologisk toalett (utedass) finns separat vid stugor som inte är totalrenoverade.
Röda stugan är byggd 1914 och ligger ”mitt i händelsernas centrum”. I stugan finns 5 ordinarie bäddar. Denna stuga är husdjursfri!  Röda stugan ligger centralt på gården. Stor trädgård. Stugan är renoverad 2017/18 med nytt kök, toa o dusch.
Soldattorpet är från 1840 och är den stugan som ligger längst ifrån huvudgården ca.400 m med enskilt läge. Det finns 5 (+3) bäddar i torpet. Soldattorpet är renoverat vintern 2013/14 med ny entré, altan, trappa, modernt kök, WC och dusch.
Bruna stugan är den minsta, mysigaste och äldsta stugan. Den är byggd på 1700-talet och innehåller 4 bäddar  . Den ligger nära stallet och granne med villan där dusch och WC i suterrängvåning finns tillgängligt  till detta torp.
Lillstugan är placerad i hörnet på Röda stugans trädgård. Den rymmer en våningssäng för 2 personer, trinettkök samt bord o stolar och har även den trädgårdsmöbler. Lillstugan är husdjursfri!
Suterrängvåning  i ”villan” (ca 70 m2) 2 rum o välutrustat pentry. Fullt modern. 3 bäddar+ bäddsoffa. Tillgång till dusch och WC på samma våningsplan- precis utanför dörren (delas med Bruna stugan) Stor trädgård m möbler.
Lägenhet övre plan , är numera permanentbostad.

HÄSTAR/PONNYER

Hästar och ponnyer bokas när du bokat datum och stuga/lägenhet för din vistelse. För att få hyra häst här på gården måste du bo i våra hus.  Vi har lång erfarenhet av att matcha rätt ryttare med rätt häst så ni ska få en riktigt bra vecka. Alla våra hästar är mycket snälla både att hantera och sköta. Flertalet är lektionshästar under vinterhalvåret och fungerar bäst tillsammans med minst en annan häst. Det är tillåtet att rida ”när och hur” man vill. Du kan följa med på  ledarledda uteritter flera dagar varje vecka om du känner dig osäker på att ge dig ut på egen hand. Om ni hyr ponnyer/häst till barn under 18 år är det  på förälders ansvar  barnen rider och hanterar hästarna (vill ni inte ta det ansvaret är våra kurser eller ev ett ridläger ett bättre alternativ)